Coq au vin op klassieke wijze

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Snijd de in tweeën, tussen het gewricht van de poot en de dij.
  2. Wrijf de kipdelen rondom in met en .
  3. Verwarm de in een grote braadpan of stoofpan en bak het spek zachtjes uit.
  4. Leg de kipdelen erbij en braad het rondom aan.
  5. Pel ondertussen de sjalotten en en snijd ze doormidden.
  6. Maak de schoon met een stukje keukenpapier.
  7. Haal het vlees uit de pan, bak de , en lichtbruin.
  8. Strooi er de over en bak dit even om.
  9. Leg het vlees terug en giet er dan de wijn over.
  10. Laat de wijn aan de kook komen en een paar minuten zonder deksel koken zodat de alcohol voor het grootste deel kan verdampen.
  11. Leg de kruiden erbij en laat met het deksel op de pan circa 1,5 uur stoven.
  12. Maak de saus af door alles met een schuimspaan uit de saus te scheppen en de saus een paar minuten in te laten koken op hoog vuur tot deze wat dikker is geworden.
  13. Zet het vuur laag en voeg dan de koude in vlokjes toe.
  14. Roer het door en breng het op smaak met en .
  15. Leg de kip, spek, en ui weer terug in de saus.
  16. Serveer een stuk kip met een lepel saus en strooi er de fijngehakte over.
  17. Lekker met gebakken aardappels en rode kool, boontjes of witlof.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vloeibare boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in vloeibare boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vloeibare boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ontbijtspek en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (11)

Coq au vin op klassieke wijze heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.1 / 10 in 11 recensies
RESET

Voor alle zeurpieten die willen laten zien dat ze ooit eens Frans hebben gehad op school: 1. kopieer dit recept, vervang het woord "kip" in het recept door "haan" en maak het dan alsnog zelf klaar ... Lees reactie
Brandspuit 9 mei 2014
'Cocq' betekent 'haan' in het Frans. Er is wel degelijk verschil tussen hen en haan. Zoek ook maar eens op 'kapoen'.
Patrick 14 april 2014
Ik heb het recept gevolgd, maar nog wat worteltjes julienne toegevoegd. zeer lekker!
Serge 7 maart 2014
Prima recept, redelijk snel qua bereiding en als de gasten er zijn doet de oven het werk. Heerlijk, een blijvertje in ons repertoire!
Josee 19 januari 2014
Wat heerlijk! Ik heb wel erg gesjoemeld door kipfilet te gebruiken, maar de bordjes zijn schoon op!
Francine 3 november 2013
Erg lekker! Bedankt! Deze krijgt een plekje in mijn lekkere receptenboek!
Bob 6 september 2013
@Gerard van der Leeuw, misplaatste wijsneuzerij. Weet u wel dat kip een soortnaam is? Een haan is ook een kip. En een hen ook. Bij Coq au vin lijkt me duidelijk dat het om een haan gaat.
Amyc 26 maart 2013
@ Gerard van der Leeuw. Niet om het e.o.a. maar u bent zelf onterecht aan het zeuren. Een kip is een soortnaam. In het recept staat toch niet dat het om een hennetje of een haantje gaat?
Amy 26 maart 2013
Wat een heerlijk recept!
Peter-Paul 14 februari 2013
Het is zeker lekker, maar het is geen coq au vin. Het is poule au vin en de Fransen nemen zeker niet voor niets een haantje voor dit recept. Probeer het maar; een haantje heeft veel meer smaak dan wel... Lees reactie
Gerard van der Leeuw 15 januari 2013
Lekker jummie jummie.
Merel 19 juli 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
212 kcal
10%848 kcal
Vetten
9 g.
13%36 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Coq au vin op klassieke wijze