Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord



Gebakken buikspek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak een marinade van alles, behalve het zeezout.
Maak in de zwoerd insnijdingen over en weer of prik gaatjes in de zwoerd.
Overgiet hem met heet water en dep goed droog.
Leg in een schaal met de zwoerdkant naar beneden en smeer hem lekker in met de marinade, ook de zijkanten niet vergeten! Zet de buikspek afgedekt in koelkast tot gebruik.
Verwarm de oven voor op 190 graden, haal het buikspek uit de koelkast en leg deze met het zwoerd naar boven op een rek (rek uit oven/magnetron, dat je in een ovenschaal of op een bakplaat kunt zetten)
Smeer de zwoerd in met zeezout, pak een ovenschaal en doe er water in dan het rek met de buikspek erop.
Zet dit zo onderin de oven, zorg wel dat er altijd water in de ovenschaal blijft zitten.
Kijk na 2 uur of de zwoerd lekker krokant is, anders even de oven hoger op 220 en 15 minuten laten bakken.
Als hij klaar is, 10 minuutjes laten rusten, voordat je de buikspek aansnijdt in hapklare stukjes.
Leg in een schaal de uitgelekte atjar tjampoer en leg daar het spek op.

Serveersuggesties

Heerlijk met mijn zelfgemaakte babi pangangsaus ook op deze site !!! Met witte rijst, bami, nasi of mihoen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gebakken buikspek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven