Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gehaktballetjes met cantharellensaus recept
Gehaktballetjes met cantharellensaus recept

Gehaktballetjes met cantharellensaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de aardappel 20-2 5 minuten, laat schrikken onder koud stromend water en schil hem. Pureer de warme aardappel met de aardappelpers. Pel en snipper de uien. Verhit 1 eetlepel olie in een pan. Gruit er de helft van de ui in. Laat de aardappel en de ui afkoelen.
Was de peterselie, schud hem droog en hak hem fijn. Kneed de peterselie, het gehakt, de aardappelpuree, de ui, het paneermeel, 5 eetlepels slagroom, het ei en 1 theelepel zout door elkaar. Maak met vochtige hand circa 20 balletjes van het gehakt. Zet circa 20 minuten afgedekt in de koelkast. Was intussen de cantharellen kort en laat ze goed uitlekken. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne ringen.
Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan. Bak er de gehaktballetjes 9 minuten rondom in. Neem uit de pan en houd warm. Bak de cantharellen en de overige ui in het bakvet.
Bestrooi met de bloem en bak kort mee. Voeg het bouillonblokje, 300 ml water en 250 ml slagroom toe, breng aan de kook en kook circa 5 minuten op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit de boter in een pan. Fruit er de lente-ui en de doperwten circa 5 minuten in. Verdeel de doperwten-lente-ui samen met de gehaktballetje en de saus over de borden.

Serveersuggesties

Lekker met gekookte aardappelen en cranberry compote.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gehaktballetjes met cantharellensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven