Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gemarineerde varkenshaasjes recept
Gemarineerde varkenshaasjes recept

Gemarineerde varkenshaasjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Wrijf de haas in met de knoflook.
Was de wortels en snijd deze in dunne schijfjes.
Maak van de wijn, olie, tijm, rozemarijn en de wortelschijfjes een marinade en laat het vlees hierin ca. 24 uur marineren.
Bedruip het vlees af en toe met de marinade.
Verhit wat boter in een koekenpan en schroei hierin het vlees aan alle kanten dicht.
Zeef de marinade en giet het vocht bij de haasjes.
Laat het met het deksel op de pan ca. een half uur gaar stoven (grote haasje wat langer).
Neem de haasjes uit de pan en leg ze op een verwarmde schotel. Aluminiumfolie erover leggen.
Zeef de marinade nogmaals.
Roer de bloem met de room tot een glad papje en bind hiermee, onder goed roeren, het marineervocht.
Laat het ca. 5 minuten door pruttelen.
Giet een gedeelte van de saus over het vlees en geef de rest er apart bij.
Lekker met gebakken aardappelen en stoofpeertjes en of appelmoes. Drink er dezelfde rode wijn bij als van de marinade.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gemarineerde varkenshaasjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven