Oosterse varkenshaasjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Varkenshaasjes recepten
- Bereiden
- Kookboek van jantjebart
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- in plakken (medaillons) van ca. 2 cm dik snijden.
- Vlees bestrooien met .
- In pan 3 eetlepels olie verhitten en vlees in ca. 2 minuten per kant bruin en van binnen rosé bakken.
- Ovenschaal invetten met rest van olie.
- Medaillons naast elkaar in schaal leggen.
- dakpansgewijs over vlees verdelen.
- en knoflook pellen.
- in smalle ringen snijden.
- Helft van knoflook in plakjes snijden.
- Uiringen en knoflookplakjes in bakvet ca. 2 minuten zachtjes bakken.
- Mengsel over verdelen.
- Andere helft van knoflook boven kom uitpersen.
- , , ketjap en ketchup erdoor roeren en mengsel over vlees schenken.
- Schaal afgedekt tot gebruik in koelkast zetten.
- Bereiden:
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Vlees op kamertemperatuur laten komen.
- Vlees in midden van oven in 15-20 minuten gaar bakken.
- Steeltjes van verwijderen, blad fijn hakken.
- Varkenshaasmedaillons royaal bestrooien met .
- Serveren met notenrijst en een groene salade.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
- wijn en sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 419 kcal | 20% | 1676 kcal |
Vetten | 4 g. | 5% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 65 g. | 25% | 260 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |