Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kurmah lamsvlees (mild gekruide lamsschotel) recept
Kurmah lamsvlees (mild gekruide lamsschotel) recept

Kurmah lamsvlees (mild gekruide lamsschotel)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het vlees in blokjes, de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes en snijd de lomboks in de lengte door.
Meng de asem met het water.
Wrijf of maal de ingrediŽnten voor de boemboe grof.
Verhit in een wok/wadjan het vet/olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook goudbruin.
Voeg dan de boemboe samen met de kardemon, de kruidnagels en de kaneel toe en bak dit nog 2 minuten door.
Dan het vlees, de sereh, het zout en de lomboks toevoegen en het geheel 3 minuten bakken.
Vervolgens het geheel 6 minuten zachtjes stoven en dan de kokosmelk toevoegen.
Zachtjes laten stoven totdat de saus wat gebonden is en dan het asemwater toevoegen.
Dan zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kurmah lamsvlees (mild gekruide lamsschotel) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven