Lamsrack met gegrilde groenten en rozemarijnaardappeltjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Snijd de voorgekookte aardappeltjes in vieren.
  3. Snijd de en in schijven en bestrooi met zout, dit onttrekt vocht aan de groente.
  4. Snijd de rest van de groenten in het gewenste formaat, maar laat de tomaatjes heel.
  5. Zet apart.
  6. Maak een mengsel van 2 eetlepels , , en zout.
  7. Bedek hier de aardappelpartjes mee.
  8. Doe de aardappelen in een bakblik en zet in het midden van de oven.
  9. Dep na 15 minuten de en droog met keukenpapier.
  10. Maak een mengsel van een scheut balsamico, , kneepje citroensap, , en zout.
  11. Marineer de groenten met dit mengsel en zet apart.
  12. Bestrooi de lamsrack met versgemalen en zout.
  13. Verhit 2 eetlepels in de koekenpan.
  14. Schroei het lam aan alle kanten dicht.
  15. Voeg nu het toe en laat het lam aan alle kanten bruinen.
  16. Leg de racks met de holle kant naar boven op de aardappeltjes en laat 10 minuten meegaren in de oven.
  17. Maak een mengsel van 2 eetlepels , 1 eetlepel en een kneepje citroensap.
  18. Neem de racks uit de oven en bestrijk ze met dit mengsel.
  19. Laat even intrekken.
  20. Leg de racks met de bolle kant naar boven weer terug in de oven en laat nog eens 10 minuten garen.
  21. Laat het lam voor het serveren even rusten.
  22. Verhit intussen de grillpan op het vuur.
  23. Grill de groenten om en om.
  24. Serveer alles met een sausje van zure , 4 eetlepels , , het geperste knoflookteentje en een kneepje citroensap.
  25. Lekker met een komkommersalade.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in mayonaise
  • mayonaise en klontje boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en klontje boter
  • mayonaise kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in room en klontje boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
566 kcal
28%2264 kcal
Vetten
34 g.
48%136 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
72 g.
27%288 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lamsrack met gegrilde groenten en rozemarijnaardappeltjes