Pikante steaks
- Herkomst Italie
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van pikenik69
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Snijd de , de en de ui fijn.
- Doe wat in een pan en bak daarin het spek.
- Fruit daarbij de ui.
- Voeg nu de rest van de groenten erbij en ook de en .
- Sluit je pan af en laat dit een 5-tal minuten op een laag vuurtje smoren.
- Voeg er nu de en de aan toe, doorroer dit even en laat voor de helft inkoken.
- Verwarm de bouillon.
- Neem een pannetje en smelt daar 35 gram in.
- Laat die goed smelten en voeg al roerend de toe tot je een mooie kastanjebruine kleur hebt.
- Doe daarbij de helft van de bouillon bij en roer tot je een dikke saus hebt.
- Verdun nu met de rest van de bouillon.
- Giet dit bij de rest, dek de pan af en laat 15 minuten zacht doorkoken.
- Doe 1/2 eetlepel van de peperbollejes erbij en laat nog 1/2 uur zacht doorkoken.
- Doe nu eventueel wat water bij en zeef de saus.
- Druk daarbij de groenten goed uit.
- Warm de saus nu terug op maar laat niet mee koken.
- Maak de saus pikant met .
- Smelt nu de rest van de in een pan, bestrooi het vlees met zout en de rest van de peperbollen en bak je vlees mooi bruin.
- Giet nu de saus over het vlees en laat nog 1 minuutje koken.
- Haal vervolgens de steaks er terug uit en leg ze op een warm bord.
- Werk de saus af met de en strooi er een beetje over het vlees.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in vleesbouillon
- wijn en vleesbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en vleesbouillon
- boter en vleesbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- vleesbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in selderij
- boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in vleesbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 229 kcal | 11% | 916 kcal |
Vetten | 25 g. | 36% | 100 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |