Gemarineerde pikante ribbetjes met rijst

Ingrediënten

+ -
print

Voor de marinade:

Verder:

Voor de vinaigrette:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Hak de fijn en doe deze samen met de knoflook, de sojasaus, de , de bakgember en de varkensribben in een grote kom.
  2. Laat 24 uur marineren.
  3. Verwarm de in een grote pan en voeg de varkensribben met de marinade toe.
  4. Laat 5 minuten zachtjes koken.
  5. Draai het vuur uit en laat de ribbetjes in het kookvocht afkoelen.
  6. Zeef vervolgens de koude saus en laat deze inkoken tot een kwart.
  7. Verwarm de oven voor tot 180 graden C.
  8. Leg de ribben op een bakplaat, bestrijk ze met de ingekookte saus en besprenkel ze met .
  9. Schuif de bakplaat 15 minuten in de oven.
  10. Kook de en maak de sla schoon.
  11. Snijd de en augurkjes in stukjes en meg deze door de sla.
  12. Maak een vinaigrette door alle daarvoor genoemde ingredi:enten te mengen,schep deze door de sla en serveer meteen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal en kippenbouillon
  • sambal en kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in zoete sojasaus
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn, vinaigrette, azijn
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn, azijn, poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
229 kcal
11%916 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
45 g.
17%180 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gemarineerde pikante ribbetjes met rijst