Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Runderlapjes met rode biet recept
Runderlapjes met rode biet recept

Runderlapjes met rode biet


Ingrediënten


Bereidingswijze


Dep het vlees droog en snijd het doormidden.
Pel de uien en snij deze in ringen.
Schil de wortels, de bieten en de aardappelen. Was ze kort en snijd of schaaf ze in dunne plakken.
Verbrokkel de laurierblaadjes en meng ze met de gedroogde oregano.
Doe de runderlappen, de ui, de wortel, de rode biet en de aardappelen samen met het ontbijtspek laag voor laag in een grote ovenschaal.
Breng elke groent- aardappel en vleeslaag op smaak met zout, en het oregano-lauriermengsel. Sluit af met een laag ontbijtspek.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Breng 300 ml water aan de kook en los het bouillonblokje hierin op.
Schenk de bouillon en de rode wijn in de ovenschaal.
De ovenschaal moet tot de helft met deze vloeistof gevuld zijn.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
Zet de schaal ca, 2 uur in de oven. Verwijder ca. 10 minuten voor het einde van de oventijd het aluminiumfolie en laat onafgedekt tot het einde van de oventijd verder garen. Garneer met verse oregano.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit runderlapjes met rode biet recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven