Tamme konijnenbouten in rode wijnsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Vijzel
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Keukenpapier
  • Vuurvaste schaal

Bereidingswijze

  1. Wrijf de in met en .
  2. Stamp en wrijf de en de fijn in de vijzel.
  3. Maak een marinade van de , de , de laurier, de jeneverbes, de , de en de .
  4. Dompel de onder in de marinade.
  5. Zet in de koelkast en laat minstens 12 uur marineren.
  6. Verhit de in een pan en fruit hierin de gesnipperde even aan.
  7. Neem de uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier.
  8. Bewaar de marinade.
  9. Bak de bouten rondom bruin in ca. 5 minuten.
  10. Let op dat de ui hierbij niet aanbrandt.
  11. Temper het vuur en voeg de marinade toe, de peperkoek en het kruidenbouillonblokje.
  12. Doe de deksel op de pan en laat alles in ca. 1 à 1,5 uur zachtjes gaar sudderen.
  13. Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen.
  14. Controleer het vlees regelmatig op gaarheid en laat het niet te gaar worden zodat het vlees wel aan het bot blijft zitten.
  15. Neem de bouten uit de pan en houd ze warm door ze in een vuurvaste schaal, afgedekt met aluminiumfolie in de oven te plaatsen bij 90˚C.
  16. Giet de saus door een zeef.
  17. Voeg de toe breng de saus opnieuw tegen de kook aan.
  18. Breng op smaak met eventueel nog wat en .
  19. Verdeel de over 4 voorverwarmde borden en schep er royaal de saus overheen.
  20. Serveer met rode kool en gekookte aardappelen.
  21. Geef er een glas stevige rode bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in tuinkruidenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en tuinkruidenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en tuinkruidenbouillon
  • boter en tuinkruidenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in tuinkruidenbouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in tuinkruidenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Tamme konijnenbouten in rode wijnsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Het vlees was erg droog, hoe wordt dit voorkomen?
Ph.moureau 21 december 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
736 kcal
36%2944 kcal
Vetten
12 g.
17%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
125 g.
48%500 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tamme konijnenbouten in rode wijnsaus