Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rundvleescurry recept
Rundvleescurry recept

Rundvleescurry


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het rundvlees in stukken. Voeg de ui, gember, chilipepers, curry, koenjit, perper en 1 theelepel zout toe. Meng alles en dek het geheel af met huishoudfolie en laat het mengsel, onder af en toe roeren een nacht marineren. Verwarm op een hoog vuur de olie in een pan met zware bodem en voeg al roerend het rundvlees toe zodat de aroma's behouden blijven. Voeg dan het water, een halve theelepel zout en de nuoc mam toe. Breng alles aan de kook, dek het af, draai het vuur laag en stoof het vlees in ongeveer 1 uur gaar. Voeg vervolgens de suiker en de wortels toe en kook het nog eens 15 minuten totdat ook deze gaar zijn. Voeg dan de ma´zena bij de kokosmelk, roer dit tot een gladde massa en schenk het bij de curry. Kook het mengsel, onder voortdurend roeren, tot het dik is.

Serveersuggesties

Serveer de curry in een grote schaal met rijst, gegarneerd met sla en korianderblaadjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rundvleescurry recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven