Singaporese Spareribs

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Reken ongeveer een halve kilo spareribs per persoon.
  2. Eet je het met 5 of meer personen, dan adviseer ik de dubbele hoeveelheid marinade klaar te maken.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  4. Maak een marinade van de sesamolie, , (gewone witte wijn kan ook), , chinees en de sambal.
  5. Rasp het stukje en pers de twee knoflooktenen uit.
  6. Voeg dit ook toe aan de marinade en roer alles nog een keer door.
  7. Wrijf de spareribs in met de marinade en laat dit minstens anderhalf uur intrekken.
  8. Het is natuurlijk het lekkerst als je het vlees al een dag van tevoren in de marinade zet!
  9. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de spareribs met het bot naar boven erop.
  10. Zet dit een kwartier in de oven.
  11. Draai de spareribs ??????n keer om en laat dit nog eens 10-15 minuten in de oven staan.
  12. Haal de spareribs uit de oven en besprenkel ze met het sap van de .
  13. Knip de (- is nog lekkerder) fijn en strooi dit ook over de spareribs.
  14. Serveer de spareribs met een Griekse salade en gebakken aardappeltjes of met een Oosterse salade en noodles of rijst.
  15. Je kunt bij dit gerecht drinken wat je zelf lekker vindt.
  16. Ik drink er meestal witte wijn bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
  • sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sesam is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
51 kcal
2%204 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Singaporese Spareribs