Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Fazant met appelschijven recept
Fazant met appelschijven recept

Fazant met appelschijven


Ingrediënten


Bereidingswijze


De fazant van binnen en van buiten wassen.
De poten en vleugels opbinden. De fazant met de speklapjes omwikkelen.
De helft van de boter in een braadpan verhitten en de fazant rondom bruin braden.
De uien hakken en de worteltjes fijnsnijden en dit korte tijd laten meekoken.
Het geheel afblussen met bouillon en de fazant afdekken en op een matig vuur in ongeveer 50 minuten gaar laten worden.
De fazant uit de pan nemen en warm houden.
De creme fraiche met de bloem mengen en al roerend bij het braadvet voegen.
De saus op smaak brengen met zout en peper en madeira.
Tijdens de braadtijd van de fazant het appelgarnituur bereiden.
De appels schillen, in plakken snijden en met citroensap besprenkelen.
De resterende uien in ringen snijden.
De ui en de appel na elkaar in de resterende boter bakken. Op smaak brengen met zout en peper, thijm en majoraan.
De fazant ontdoen van het spek en keukengaren, op een schaal leggen en garneren met appelschijven, uiringen en peterselie.
De saus apart serveren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit fazant met appelschijven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven