Fazant met eekhoorntjesbrood

Ingrediënten

+ -
print

Voor de dauphineaardappelen:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Kruid de vogels met , bak ze aan op een open vuur in bruisende en braad ze roze gaar in een warme oven (ca. 20 minuten) Borstel de boleten, snijd ze bij en deel ze op in kwartjes.
  2. Fileer het borstvlees van de fazanten(houd warm) Hak de billen en de karkas grof.
  3. Fruit de stukken lichtjes aan, blus met de kalfsjus, de en de .
  4. Voeg het afsnijdsel van de boleten toe, laat half inkoken en zeef dan.
  5. Werk de jus af met een beetje citroensap,.
  6. Laat de paddenstoelen kort bakken in bruisende , kruid met , enkele druppels citoensap en een teentje .
  7. Dauphineaardappelen:
  8. Kook 1 kg in water met zout,laat ze enkele minuten drogen.
  9. Pureer de , voeg 100 gram , 1 ei en 5 eierdooiers toe.
  10. Maak een soezenbeslag met ¼ liter water, 150 gram , 125 gram gezeefde , 4 , een beetje , zout en peper.
  11. Meng de puree door het beslag.
  12. Vorm met een lepel de aardappeldeeg, wentel even door de amandelschilfers en frituur dan op 180°C.
  13. Smaak de af met peper, zout en muskaatnoot en stoof gaar in een .
  14. Bordschikking:
  15. Schik eerst de , de boleten en de aardappeltjes op het bord, nappeer dan enkele lepels saus, schik hier bovenop de filets van de fazant.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • spinazie kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • klontje boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room, klontje boter, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room, klontje boter, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
645 kcal
32%2580 kcal
Vetten
87 g.
125%348 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
25 g.
9%100 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Fazant met eekhoorntjesbrood