Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Fazant met zoete appels recept
Fazant met zoete appels recept

Fazant met zoete appels


Ingrediënten


Bereidingswijze


Spoel de fazant af en dep hem droog. Bestrooi de binnen en buitenkant met zout en paprikapoeder. Bestrooi de buitenkant met tijm en beleg de borstkant met spek. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de fazant in 1 5 minuten rondom bruin. Voeg de witte wijn toe en smoor de fazant afgedekt op laag vuur in 60 minuten gaar. Bedruip hem regelmatig met het braadvocht. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in plakjes. Pers de citroen uit en besprenkel de appels ermee. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de appelplakjes in 5 minuten bruin. Voeg de cognac met room toe en breng het geheel op smaak met zout. Laat het op laag vuur 5 minuten zachtjes koken. Verdeel de fazant in stukken op 4 borden en schep de appels ernaast.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit fazant met zoete appels recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven