Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Konijn met kriek recept
Konijn met kriek recept

Konijn met kriek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Rasp de wortels in de keukenrobot en maal de spek ook fijn in de keukenrobot. (wortels moeten wel goed in kleine stukjes zijn). Doe een flinke klont boter in een grote braadpan en braad de konijn stukken mooi bruin (leg apart). Braad dan de gemalen spek in de zelfde pan en voeg er dan de gesnipperde ajuin aan toe. Als die mooi gaar gebraad zijn, voeg je de konijn stukken bij in de pan met de lever en voeg de geraspte wortels aan toe en overgiet dit met een scheut azijn. Doe vervolgens een laurierblad aan toe en de knoflook en overgiet het geheel met halve liter kriekenbier. Voeg er dan 2 grote soeplepels bruine suiker aan toe en laat dit dan op een klein vuurtje gaar worden. tip: wees zuinig met zout als je gerookte spek gebruikt want dan kan je gerecht te zout worden. het is mogelijk dat je kookvocht opgekookt raakt. Voeg er dan scheutsgewijs de kriek bij. Terwijl je konijn opstaat, was je uw krielaardappeltjes onder de kraan zodat er geen zand meer aanhangt. Neem vervolgens een andere pan en doe een klont boter in en leg nu de krielaardappeltjes met schil in één laag in de pan (niet op elkaar maar naast elkaar) en zet het deksel op de pan tot ze gaar zijn. Na een tiental minuten de aardappeltjes eens omdraaien). Nadat je konijn klaar is, mag je de lever verwijderen en hoef je de saus niet aan te dikken. Dien het konijn op en schik de in boter gaargemaakte krielaardappeltjes en overstrooi de aardappeltjes met vers gemalen peterselie. Eet smakelijk.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit konijn met kriek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Konijn met kriek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Ik heb 3 wortelen, 6 teentjes knoflook, 250 gram gerookt spek, 3 uien (zeer grof gesneden) en 4 konijnebouten gebruikt en de rest uit het recept. Het gerookt spek heb ik in blokjes gesneden, niet gema... Lees reactie
    Guido De Lille gaf dit recept op 13 december 2011 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven