Konijn met kriek

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Rasp de in de keukenrobot en maal de ook fijn in de keukenrobot. ( moeten wel goed in kleine stukjes zijn).
  2. Doe een flinke klont in een grote braadpan en braad de stukken mooi bruin (leg apart).
  3. Braad dan de gemalen in de zelfde pan en voeg er dan de gesnipperde ajuin aan toe.
  4. Als die mooi gaar gebraad zijn, voeg je de stukken bij in de pan met de lever en voeg de geraspte aan toe en overgiet dit met een scheut .
  5. Doe vervolgens een laurierblad aan toe en de en overgiet het geheel met halve liter kriekenbier.
  6. Voeg er dan 2 grote soeplepels bruine aan toe en laat dit dan op een klein vuurtje gaar worden.
  7. tip:
  8. wees zuinig met als je gerookte gebruikt want dan kan je gerecht te worden.
  9. het is mogelijk dat je kookvocht opgekookt raakt.
  10. Voeg er dan scheutsgewijs de kriek bij.
  11. Terwijl je opstaat, was je uw onder de kraan zodat er geen zand meer aanhangt.
  12. Neem vervolgens een andere pan en doe een klont in en leg nu de met schil in één laag in de pan (niet op elkaar maar naast elkaar) en zet het deksel op de pan tot ze gaar zijn.
  13. Na een tiental minuten de aardappeltjes eens omdraaien).
  14. Nadat je klaar is, mag je de lever verwijderen en hoef je de saus niet aan te dikken.
  15. Dien het op en schik de in gaargemaakte en overstrooi de aardappeltjes met vers gemalen .
  16. Eet smakelijk.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Konijn met kriek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik heb 3 wortelen, 6 teentjes knoflook, 250 gram gerookt spek, 3 uien (zeer grof gesneden) en 4 konijnebouten gebruikt en de rest uit het recept. Het gerookt spek heb ik in blokjes gesneden, niet gema... Lees reactie
Guido De Lille 13 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
69 kcal
3%276 kcal
Vetten
4 g.
6%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Konijn met kriek