Konijn op Limburgse wijze

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan

Bereidingswijze

  1. 1 dag vóór de bereiding:

    Leg 1 dag, vóór de dag van bereiding, de konijnenbouten in een diepe kom.
  2. Voeg hieraan 600 ml en 600 ml toe, zorg er voor dat het vochtmengsel gelijk staat met de .
  3. Snij vervolgens de in grote ringen en voeg deze, samen met de gedroogde en , toe aan de in het - mengsel.
  4. Dek dit geheel af en zet dit, minimaal 12 uur, weg op kamertemperatuur.

    Dag van de bereiding:

    Haal de konijnenbouten uit het vocht (giet dit niet weg!) en dep deze droog op een stukje keukenrol.
  5. Voorzien de van en en verwarm ondertussen een flinke scheut bakboter.
  6. Bak hier in de totdat deze een lekkere bruine kleur krijgen.
    Haal vervolgens de uienringen, en uit het vocht en laat deze ietwat uitlekken en voeg deze toe aan de in de braadpan.
  7. Laat dit geheel even rustig stoven.
  8. Nadat het geheel ongeveer 1 uur gestoofd heeft, dient het vocht toegevoegd te worden aan de , , laurierblad en uien.
  9. Laat ook dit dit weer rustig stoven, ongeveer anderhalf uur lang en snij ondertussen de in dunne plakken.
  10. Let er gedurende het stoven op dat het vocht niet geheel verdampt, omdat dit vocht nodig is om er een saus van te maken.
    Nadat het anderhalve uur stoven voorbij is, haal je met een grote sauslepel flink wat vocht uit de braadpan en doe je dit in een aparte kom.
  11. Hieraan voeg je ongeveer 4 à 5 plakken toe.
  12. Laat deze plakken zacht worden en prak ze vervolgens met een vork helemaal kapot.
  13. Blijf dit doen, totdat ongeveer de helft van de is opgelost is.
  14. Voeg het mengsel nu toe aan de in de braadpan.
  15. Blijf nu goed roeren en tijdens het roeren zul je merken dat de saus zich begint te vormen en dikker begint te worden.
  16. De saus moet ongeveer de dikte van yoghurt hebben.
  17. Wanneer deze dikte nog niet bereikt is, haal dan wederom wat saus uit de braadpan, doe dit dan weer in de aparte kom en laat hierin dan weer 4 plakken zacht worden, om deze vervolgens weer te prakken en weer toe te voegen aan de saus.
    Proef nu aan de saus.
  18. De saus moet zoet-zuur smaken.
  19. Voeg daarom nu een flinke eetlepel toe aan de en roer dit geheel rustig door en laat het vervolgens nog even zachtjes pruttelen.
  20. Blijf wel goed roeren, want door de in de saus heeft de saus nogal snel de neiging om aan te branden.
25
25
25

Variaties op Konijn op Limburgse wijze

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Konijn op Limburgse wijze
VariatieAantalGang
Konijn op Limburgse wijze (In Maastricht zeggen ze 'knien in 't zoer')1Kerst

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in ontbijtkoek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in ontbijtkoek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
176 kcal
8%704 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
34 g.
13%136 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Konijn op Limburgse wijze