Krokante ravioli met hazenrug en eekhoorntjesbrood
- Herkomst Nederland
- Categorie Wild
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Snijd de groenten in stukken.
Maak de paddenstoelen schoon.
Fileer de hazenruggen en verwijder de ongerechtigheden.
Spoel de levers goed en snijd in stukken.
Bereid vooraf het raviolideeg.
Meng hiervoor de bloem met de helft van de , een snuifje zout en de .
Kneed tot het deeg goed loslaat.
Wikkel vervolgens in een natte keukenhanddoek en laat een half uurtje rusten.
Verdeel daarna het deeg in vieren en rol elke portie uit op een werkplank die met bloem bestrooid is.
Kleur de paddenstoelen in boter.
Snijd de kanten in brunoise.
Laat de helft van de fijngesnipperde in dezelfde pan slinken
Voeg de goed gespoelde en fijngehakte levers toe en vervolgens de in brunoise gesneden paddenstoelen.
Bevochtig met en voeg daarna de toe.
Laat indikken.
Bestrijk twee deegvellen met het losgeklopte eiwit van de overige en verdeel de farce er in kleine hoopjes over.
Dek af met de overige 2 deegvellen en druk het deeg rondom de farcehoopjes goed aan.
Trek vervolgens met een rolwieltje vierkantjes rond de vulling.
De porties scheiden en kook gedurende 4 minuten in gezouten water.
Laat goed uitlekken en laat dan langs beide zijden kleuren in .
Laat het karkas van de hazenrug kleuren in boter, voeg de stukken , en toe, laat even bruinen en bevochtig dan met rode en bruinefond. - Laat gedurende 30 minuten stoven en giet dan door een fijne zeef.
Laat de karameliseren in een pannetje met een dikke bodem en blus met .
Voeg de geplette toe samen met de saus en de rode bessengelei.
Bak de hazenrugfilets in lichtbruine boter.
Verdeel het vlees op warme borden en dien op met de ravioli, de gebakken paddenstoelen en de saus.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tarwebloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- geklaarde boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en geklaarde boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- room en geklaarde boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 374 kcal | 18% | 1496 kcal |
Vetten | 9 g. | 13% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 39 g. | 15% | 156 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 12 g. | 13% | 48 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |