Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Reebiefstukjes met knol- en bleekselderij en wijnsaus recept
Reebiefstukjes met knol- en bleekselderij en wijnsaus recept

Reebiefstukjes met knol- en bleekselderij en wijnsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de knolselderij schoon en snijd deze in blokjes. Houd 200 gram apart.
Maak de bleekselderij schoon en snijd deze in blokjes.
Was de bladselderij en hak deze zeer fijn.
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Kook voor de rode wijnsaus de wijn met een gehakt sjalotje, wat gemalen peper en de tijm en de wildfond in tot de gewenste dikte. Zeef de saus en klop er vlak voor het serveren enkele klontjes boter door.
Blancheer de knol- en de bleekselderij blokjes en verwarm ze vervolgens in een steelpan in weinig boter, maar zo dat ze niet overgaar worden.
Breng op smaak met zout en voeg op het laatst de gehakte bladselderij toe.
Maak van ca. 200 gram van de knolselderij een mooie zachte mousse en breng deze op smaak met wat room, peper en zout.
Voor de chips de resterende knolselderij in dunne plakken snijden en frituren in olie van 175C tot ze lichtbruin zijn.
Bestrooi de reebiefstukjes met zout en peper en bak ze mooi bruin in de boter.
Laat ze even doorgaren in een op 170 C voorverwarmde oven gedurende ca 5 minuten.
Serveer de reebiefstukjes op een bedje van de selderijblokjes.
Leg hier een bolletje selderijmousse naast, schenk de saus langs het gerecht en garneer met de selderijchips.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit reebiefstukjes met knol- en bleekselderij en wijnsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven