Konijnenbout met tomaten-wijnsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Pel de en snijd ze in partjes.
  2. Ontvel de tomaten en snijd ze in partjes.
  3. Pel de knoflook en hak ze fijn.
  4. Blancheer de kort.
  5. Bestrooi de met .
  6. Verhit de in een koekenpan en bak de bouten rondom bruin.
  7. Neem ze uit de pan en houd ze warm.
  8. Voeg al roerend de met knoflook toe aan het achter gebleven bakvet en fruit ze op laag vuur 10 minuten.
  9. Blus het geheel met de en roer de aanbaksels los.
  10. Leg de bouten in de pan en voeg de tomaten toe.
  11. Laat het geheel afgedekt op laag vuur 40 minuten stoven.
  12. Voeg de toe en laat het geheel nog 20 minuten zachtjes stoven.
  13. Neem de bouten uit de pan en houd ze warm.
  14. Kook het vocht tot een derde in en brang de saus op smaak met .
  15. Leg op 4 borden een konijnenbout en schep de saus erover.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Konijnenbout met tomaten-wijnsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Hoi Lucy, Ik heb je recept meegenomen en ga deze zeker een keer maken. Wij zijn wel liefhebbers van konijn en de tijd van wild komt er weer aan wat eigenlijk het enige leuke is aan de winter. Groetjes... Lees reactie
meeuw405 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
162 kcal
8%648 kcal
Vetten
10 g.
15%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Konijnenbout met tomaten-wijnsaus