Konijnenbout met tomaten-wijnsaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Wild
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Konijnenbout recepten
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- 1 reviews
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Pel de en snijd ze in partjes.
- Ontvel de tomaten en snijd ze in partjes.
- Pel de knoflook en hak ze fijn.
- Blancheer de kort.
- Bestrooi de met .
- Verhit de in een koekenpan en bak de bouten rondom bruin.
- Neem ze uit de pan en houd ze warm.
- Voeg al roerend de met knoflook toe aan het achter gebleven bakvet en fruit ze op laag vuur 10 minuten.
- Blus het geheel met de en roer de aanbaksels los.
- Leg de bouten in de pan en voeg de tomaten toe.
- Laat het geheel afgedekt op laag vuur 40 minuten stoven.
- Voeg de toe en laat het geheel nog 20 minuten zachtjes stoven.
- Neem de bouten uit de pan en houd ze warm.
- Kook het vocht tot een derde in en brang de saus op smaak met .
- Leg op 4 borden een konijnenbout en schep de saus erover.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Konijnenbout met tomaten-wijnsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 162 kcal | 8% | 648 kcal |
Vetten | 10 g. | 15% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |