Everzwijn in rode wijnsaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Wild
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review

Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Oven op 160 graden celsius voorverwarmen.
In grote braadpan in vlees op hoog vuur aan alle kanten bruin bakken.
, , , en erbij doen en op laag vuur groenten zacht, maar niet bruin laten worden. - Regelmatig omscheppen.
toevoegen en al roerende laten kleuren.
Knoflook en zoveel toevoegen dat vlees onder staat.
Met het bosje erin aan de kook brengen.
Deksel op pan doen en in oven zetten.
Vlees in ± 2,5 uur gaar braden.
Intussen in laten weken.
Als vlees gaar is brood uitknijpen en door kookvocht roeren tot saus gebonden is.
Vlees afgedekt in oven nog ongeveer 30 minuten braden. - Vlees ± 15 minuten laten rusten.
In dikke plakken snijden.
Op smaak brengen met en .
Het braadvocht zeven en als saus bijvoegen.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en roggebrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en azijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 185 kcal | 9% | 740 kcal |
Vetten | 11 g. | 15% | 44 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 23 g. | 8% | 92 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |