Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Druivenchutney met appel recept
Druivenchutney met appel recept

Druivenchutney met appel


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


De druiven rissen, wassen en kneuzen. Bij voorkeur ontpitten, maar je kunt ook gedurende het kookproces de bovendrijvende pitjes afscheppen. De druiven met in stukjes gesneden appel, in stukjes gesneden perzik, gewassen rozijnen, gesnipperde ui, kruiden, suiker en een gedeelte van de azijn in een grote pan doen met dikke bodem. Goed omroeren en aan de kook brengen. Het geheel zachtjes laten inkoken, regelmatig roeren, eventueel pitjes afscheppen en af en toe een scheut azijn erbij doen, ca. 2 uur. Halverwege de grand marnier toevoegen. Schoongemaakte jampotten (uitkoken in sodawater, of goed wassen in de vaatwasmachine) nog heet van het wassen afvullen met de hete chutney, stukje natgemaakte huishoudfolie erover doen en de potten dichtdraaien. Ondersteboven op een theedoek zetten en een kwartiertje laten staan zodat het geheel goed vacuŁm trekt. Lang houdbaar. Zo'n 4 weken laten staan om de smaak zich goed te laten ontwikkelen.

Serveersuggesties

Chutneys zijn op talloze manier te gebruiken, als bijgerecht bij vlees- en kipgerechten, kaas, bij de borrel, bij gehaktschotels, als smaakmaker in sausen. Dit recept is een experiment. Voor de eerste keer heb ik druiven gebruikt omdat ik een aantal trossen kreeg van een druif-bezitter. Zodra de chutney op smaak is, voeg ik eventueel nog eetsuggesties toe.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit druivenchutney met appel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven