Boterkoek

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mengkom
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Deze boterkoek bak je in een springvorm!
    Verwarm de oven voor op 150 graden celsius.

    Doe de , , , en allemaal in de mengkom.
  2. En meng het goed door elkaar.
    Je beslag komt er beetje kruimelig uit te zien.

    Doe het beslag in de springvorm en zet het in het midden van de oven.
  3. Laat dit 30 minuten tot 45 minuten bakken, zet de oven dan uit en laat de boterkoek afkoelen in de oven.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Boterkoek

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Boterkoek
VariatieAantalGang
Boterkoek15Taart en gebak
Appel-boterkoek4Taart en gebak
Boterkoekjes3Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Boterkoek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik had een recept nodig voor het afscheidscadeau van mijn juf. Iedereen moest een lievelingsrecept inleveren en we maken daar dan een boekje van. Dit is mijn recept geworden! Dankj e wel Annegreet v... Lees reactie
Ik 2 juli 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
3903 kcal
195%3903 kcal
Vetten
214 g.
306%214 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
266 g.
102%266 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
250 g.
277%250 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Boterkoek