Boterkoek
- Herkomst Nederland
- Categorie Koekjes
- Bereiden
- Kookboek van keukenbakker
- 1 reviews
Keukenspullen
- Mixer
- Spatel
- Bakplaat
- Oven
- Vormpjes
Bereidingswijze
- Meng in een mixer of met een spatel alle grondstoffen (zorg dat de boter koud is) op de na glad.
- Niet kloppen.
- Verkruimel de erdoor en rol er een pil van circa 5 cm dikte.
- Snij hiervan plakken van ongeveer 1 centimeter dikte.
- Leg deze in een ingevette bakplaat van cupcake vormpjes.
- Strijk ze met een eitje en bak de boter koeken vervolgens in een oven van 220 graden gedurende 15 minuten mooi goud bruin af.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Reepjes boterkoek425m
-
Recept
Boterkoek445m
-
Recept
Boterkoek430m
Variaties op Boterkoek
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Boterkoek | 15 | Taart en gebak |
Appel-boterkoek | 4 | Taart en gebak |
Boterkoekjes | 3 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en vanille suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en vanille suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Boterkoek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per koek | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 140 kcal | 7% | 2800 kcal |
Vetten | 5 g. | 7% | 100 g. |
Waarvan verzadigd | 2 g. | 14% | 40 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 5% | 20 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 10% | 0 g. |
Koolhydraten | 9 g. | 3% | 180 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 12 g. | 13% | 240 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 2 mg. | 0% | 40 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |