Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Koekjes met laagjes chocolade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe boter,bruine suiker,suiker en vanille-extract in een kom en klop tot het mengsel licht en luchtig is geworden. Voeg het ei toe en klop hem er goed door. Zeef de bloem en de bakpoeder samen. Voeg het bloemmengsel toe aan het botermengsel en vorm dit tot een zacht deeg
Verdeel het deeg in 2 gelijke porties.
Kneed de cacaopoeder in 1 portie en de melkpoeder in de andere portie.
Rol elk portie deeg apart uit op bakpapier tot rechthoeken van 20x30 cm.
Leg het chocoladedeeg op het melkpoderdeg en druk de lappen aaneen.
Snijd de rechthoeken in de lengte doormidden en leg 1 laag op de andere laag. Je hebt nu 4 lagen deeg in afwiselende kleuren. Leg het gelaagde deeg afgedekt met huishoudfolie 1 uur in de koelkast.
Snijd het deeg in vingers van 1 cm breedte en leg de plakjes op ingevette bakplaten. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in ca 15 minuten goudbruin en knapperig.
Leg ze op roosters om af te koelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit koekjes met laagjes chocolade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven