Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kue kering coklat (gestoomde koekjes)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Neem 8 vormpjes met een doorsnede van 12 cm. en vormpjes van 18 cm.
Vet de vormen in met wat boter.
Klop de roomkaas luchtig.
Breek de chocolade eventueel in stukjes.

Donkere laag:
Verwarm de boter in een pan en smelt de pure chocolade.
Roer de chocoladepasta er door.
Klop de eieren met de suiker romig en roer het chocolademengsel er door.
Zeef de bloem, het zout en het bakpoeder en roer dit door het chocolademengsel.
Schenk het beslag in de vormpjes van 12 cm., bedek ze met bakpapier en stoom ze 15 min.

Witte laag:
Verwarm de boter in een pan en smelt de witte chocolade.
Roer de roomkaas er door en zet dit apart.
Klop de eieren met de suiker romig.
Zeef de bloem en het bakpoeder en roer dit door het eimengsel.
Roer dan het kaasmengsel door het deeg en roer het geheel goed door. Vul de vormpjes met een dun laagje wit deeg, dek ze af met bakpapier en stoom ze 10 min.
Neem de donkere laag uit de vormpjes en leg die op de witte laag in de 18 cm. vormpjes, schenk de rest van het beslag in de vormen en stoom nog eens 25 min.
Laat de koeken op een rek afkoelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kue kering coklat (gestoomde koekjes) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven