Verwarm de oven voor op 175 graden.
Klop de , de , de en een snufje met de handmixer romig.
Klop de eieren er 1 voor 1 doorheen.
Voeg 4 eetlepels toe.
Meng de bloem(200 gram), het puddingpoeder en het bakpoeder(3 theelepels) doorelkaar.
Roer het bloemmengsel kort door het botermengsel.
Vul de spuitzak met het beslag en spuit 15 toefjes (doorsnede circa 5-6 cm op 2 bakplaten bekleed met bakpapier.
Bak de bakplaten na elkaar circa 18 minuten in de oven.
Bestrijk na 10 minuten de koekjes met 4-5 eetlepels melk(1 pakje)(9 eetlepels) en bak verder.
Laat afkoelen.
Rooster het amandelschaafsel(2 eetlepels) in een droge koekenpan goudbruin.
Hak 25 gram chocolade(100 gram) fijn.
Hak de pistachenoten(2 eetlepels) fijn.
Breek 75 gram chocolade(100 gram) in stukken en smelt hem au bain marie.
Roer de poedersuiker(250 gram) glad met het citroensap(3,5 eetlepels).
Bestrijk de platte kant (de onderkant met het glazuur en/of de gesmolten chocolade(100 gram) en bestrooi met het amandelschaafsel(2 eetlepels), de pistachenoten(2 eetlepels) en de chocolade(100 gram), laat drogen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
Gluten
bakpoeder en chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in chocolade
Koemelk
boter en chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, melk
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelschaafsel en pistachenoten
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, melk, melk
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.