Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Schuimpjes recept
Schuimpjes recept

Schuimpjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 175 ºC of gasovenstand 3. Leg het bakpapier op de bakplaat. Splits de eieren. Truc! Je doet het zo: Breek de schaal van een ei boven een kom. Zorg dat je in je beide handen één helft van het ei hebt. Giet het eigeel in één van de twee helften. Daardoor loopt het eiwit vanzelf in de kom. Misschien nog een keer overgieten in de andere eihelft? Nu is alle eiwit in de kom gelopen en hou je een lege helft over én een helft met eierdooier. Dat eigeel heb je niet meer nodig. Zet de mixer in het eiwit en klop het, samen met citroensap, tot het mengsel stijf is. Lepel voor lepel klop je nu ook de poedersuiker erdoor. Alle poedersuiker weg geklopt? Het mengsel ziet er glimmend en stevig uit! Schep het eiwit met een lepel in een spuitzak met kartelmond. Spuit toefjes van ca. 3 cm breed naast elkaar op de bakplaat. Hou ten minste 1 cm afstand tussen de toefjes. Bestrooi de schuimpjes met gekleurde spikkeltjes en bak ze 25 minuten in de oven. Zet de oven uit en laat ze nog een half uur in de oven staan. Eindelijk, je zoete spikkelschuimpjes mogen vrij...

Allergenen Informatie

Voor dit schuimpjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Schuimpjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.5 / 10 in 13 recensies

  • Echt gaaf johhhhhhhhh en lekker hahahahahahahahaahhaahahahahahaha
    Moniche gaf dit recept op 7 september 2014 5 uit 5 sterren
  • Lekker ook met kokos.
    Gabriela gaf dit recept op 9 januari 2014 3 uit 5 sterren
  • Geweldig, echt zeer goed.
    Dion gaf dit recept op 25 december 2012 5 uit 5 sterren
  • Erg slap, omdat het eerst stijf moet voordat er poedersuiker bij gaat. Eerst poedersuiker toevoegen voor je het compleet stijf klopt!
    Femke gaf dit recept op 30 november 2012 1 uit 5 sterren
  • Ik vind ze erg lekker maar ik moest ze van school maken dus zijn het minder sterren!
    Daniel gaf dit recept op 11 november 2012 4 uit 5 sterren
  • Lekker, maar je moet er niet te veel citroen in doen het is heel zoet.
    Krini gaf dit recept op 29 oktober 2012 5 uit 5 sterren
  • Ze zijn heerlijk!
    Bezoeker gaf dit recept op 7 juni 2012 5 uit 5 sterren
  • Het is de 3e keer dat ik schuim maak alleen de eerste keer ging het goed en nu de laatste 2x ging het allebij fout terwijl ik volgens mij toch echt alles goed schoon en vetvrij had ik snap er niks mee... Lees reactie
    Gerdien gaf dit recept op 6 april 2012 5 uit 5 sterren
  • Het is inderdaad niet moeilijk en je kunt er ook zelf smaakjes aan geven door b.v.b een beetje koffie er door te doen krijg je mokka smaak.
    Henk gaf dit recept op 18 maart 2012 4 uit 5 sterren
  • Ik krijg helemaal geen stevig schuim, het is net vla. Enig idee?
    Yvonne gaf dit recept op 16 maart 2012 5 uit 5 sterren
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven