Bladerdeegbakjes met roerei

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Koekenpan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Laat het ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  3. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  4. Zet 4 soufflébakjes met een doorsnede van 7 cm omgekeerd op de bakplaat.
  5. Smelt in een steelpan 50 gram , maar laat het niet bruin worden.
  6. Spreid op het werkvlak 4 plakjes uit en bestrijk ze dun met de gesmolten .
  7. Leg de plakjes met ingevette kant naar beneden over de soufflébakjes en vouw het losjes in de vorm van de bakjes.
  8. Bestrijk de buitenkant met gesmolten .
  9. Leg de andere 4 plakjes erover heen en bestrijk ze met gesmolten .
  10. Strooi er 25 gram geraspte over zó dat de ook aan de zijkant van de deegbakjes blijft plakken.
  11. Bak de deegbakjes in het midden van de oven in 15 minuten bruin en knapperig.
  12. Haal de deegbakjes van de soufflébakjes en zet ze omgekeerd op de bakplaat.
  13. Strooi er 25 gram geraspte in.
  14. Bak de deegbakjes nog 5 minuten in de oven.
  15. Neem de deegbakjes uit de oven en laat ze op een rooster goed afkoelen.
  16. Snijd de in dunne reepjes.
  17. Knip de in stukjes van 1 cm.
  18. Klop de los in een kom en voeg de en toe.
  19. Roer de rest van de geraspte erdoor.
  20. Smelt de rest van de in de koekenpan.
  21. Voeg het eimengsel toe en laat het al roerend op zacht vuur stollen.
  22. Zet de deegbakjes op 4 bordjes en schep de roerei erin.
  23. Bestrooi het gerecht met hamreepjes en .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • bladerdeeg, boter, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
317 kcal
15%1268 kcal
Vetten
29 g.
42%116 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bladerdeegbakjes met roerei