Broodje hamburger
- Herkomst Colombia
- Categorie Lunchgerechten
- Bereiden
- Kookboek van kees_rundvlees
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Handen wassen.
Meng het gehakt, de , en kruiden, het , de en het goed door elkaar.
Deel de massa in vieren en maak hier vier platte ballen van.
Vorm deze tot hamburgers. - Veelvuldig draaien maakt dat er mooie egale hamburgers ontstaan.
Verhit een anti aanbakpan op het vuur en leg hier voorzichtig de vier hamburgers in. - Laat op een matig vuur langzaam in eigen vet bakken.
- Als de korst bruin begint te worden (na ca. 3 minuten) de hamburger keren en opnieuw drie minuten laten bakken.
- Laat hierna de hambureger gaar worden op een iets lager vuur en keer hem regelmatig.
Snijd intussen de doormidden en leg ze op 2 borden. - Pel de en snijd hem in dunne ringen.
- Besmeer de met boter en bedek ze met wat .
- Leg hier de gebakken hamburgers bovenop.
Beleg deze met in plakjes gesneden tomaat, en . - Leg daar de uienringen bovenop.
Eet smakelijk!
Ook lekker om te maken
Variaties op Broodje hamburger
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Broodje hamburger | 2 | Vlees |
Dik gevuld broodje hamburger | 1 | Lunchgerechten |
Broodje hamburger met geroosterde uiringen | 1 | BBQ |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel, broodjes, mayonaise, ketchup kan sporen bevatten van gluten en Allergie in broodjes
- ketchup past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in broodjes
- paneermeel, broodjes, mayonaise kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- paneermeel, broodjes, mayonaise kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise en ketchup
- Sporen van noten kunnen voorkomen in broodjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel en mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in broodjes en mayonaise
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1328 kcal | 66% | 2656 kcal |
Vetten | 39 g. | 56% | 78 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 145 g. | 55% | 290 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |