Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Groentensalade met kip en crotons recept
Groentensalade met kip en crotons recept

Groentensalade met kip en crotons


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwijder eventueel velletjes, botjes en vet dan de kipfilet. Snijd de filet in dunne reepjes. Verhit de olie en schroei de kip op een hoog vuur dicht. Daarna het vuur temperen, kruiden met peper, paprikapoeder en worchestersaus. Zelf gebruik ik dit recept in een zout- en vetarm dieet, maar u kunt natuurlijk ook wat zout toevoegen. Laat de kip even gaar bakken. Schep de kip uit de pan, maar maak de pan nog niet schoon. Maak alle groenten schoon en snijd of schaaf ze in stukjes. Laat de tomaten en komkommer even uitlekken, zodat de salade niet te nat wordt. Doe de gesneden groenten, de mais en de kip in een schaal. De salade heeft van zichzelf al veel smaak, maar kan eventueel nog gemengd worden met een kant en klare of zelf gemaakte dressing. Snijd de korsten van het oude brood en snijd het in dobbelsteen grote blokjes. Neem de gebruikte koekenpan, deze bevat nog voldoende vet. Verwarm de pan en pers er de knofkook boven. De knoflook verdelen over de bodem van de pan en er daarna de dobbelsteentjes brood bij voegen. Het brood onder voortdurend omscheppen of schudden licht bruin bakken. De crotons kunnen zowel warm als koud bij de salade gepresenteerd worden.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit groentensalade met kip en crotons recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven