Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kaneel-kwarkbroodjes voor buffet recept
Kaneel-kwarkbroodjes voor buffet recept

Kaneel-kwarkbroodjes voor buffet


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de rozijnen en laat ze goed uitlekken. Meng de bloem, het bakpoeder, 100 gram suiker, 2 theelepels kaneelpoeder, de vanillesuiker en een snufje zout in een kom.
Voeg 100 ml melk, de olie en de kwark toe. Kneed alles met de deeghaken van een handmixer tot een glad deeg. Halveer het deeg en kneed de rozijnen door de ene helft, verdeel beide helften elk in 9 stukken en vorm ze tot broodjes. leg ze op 2 met bakpapier beklede bakplaten.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Klop het ei los en bestrijk de broodjes ermee.
Meng 2 eetlepels suiker met 1 theelepel kaneelpoeder, Strooi het mengsel over de broodjes.
Bak de bakplaten na elkaar 27.5 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.
Klop de poedersuiker en 2 eetlepels melk door elkaar. Bedruppel de broodjes zonder rozijnen ermee. Laat drogen

Serveersuggesties

Lekker met de appel-amandel-marmelade (zie mijn recept).

Allergenen Informatie

Voor dit kaneel-kwarkbroodjes voor buffet recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven