Kaneel-kwarkbroodjes voor buffet
- Herkomst Nederland
- Categorie Lunchgerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Handmixer
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Was de en laat ze goed uitlekken.
- Meng de , het , 100 gram , 2 theelepels , de en een snufje in een kom.
Voeg 100 ml , de en de kwark toe. - Kneed alles met de deeghaken van een handmixer tot een glad deeg.
- Halveer het deeg en kneed de door de ene helft, verdeel beide helften elk in 9 stukken en vorm ze tot broodjes.
- leg ze op 2 met bakpapier beklede bakplaten.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Klop het los en bestrijk de broodjes ermee.
Meng 2 eetlepels met 1 theelepel , Strooi het mengsel over de broodjes.
Bak de bakplaten na elkaar 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. - Laat afkoelen op een rooster.
Klop de en 2 eetlepels door elkaar. - Bedruppel de broodjes zonder ermee.
- Laat drogen
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en magere kwark
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en magere kwark is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 232 kcal | 11% | 4176 kcal |
Vetten | 1 g. | 1% | 18 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 24 g. | 9% | 432 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 5 g. | 6% | 90 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |