Kipsaladebootjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef
  • Vormpjes
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 2oo graden.
    Laat de plakjes ontdooien en bekleed er 12 bootvormige bakvormpjes mee, Snijd het overhangend deel eraf.
    Prik enkele gaatjes in de bodem.
  2. Leg op de deegbodems bakpapier.
  3. Bedek dit met de blindvulling, dus de gedroogde peulvruchten.
    Bak de bootjes in het midden van de oven in circa 20 minuten.
    Verwijder de blindvulling.
  4. Laat de bootjes afkoelen en klop ze uit de vormpjes.
    Kook de kipfilet in 3 deciliter met de , de , het en en in circa 15 minuten op laag vuur gaar.
    Week de circa 5 minuten in ruim koud .
    Schep de kip uit de bouillon en laat de kip afkoelen.
    Zeef de bouillon 2 keer boven een kom met een vochtige doek.
    Breng 2 deciliter bouillon met de witte aan de kook.
  5. Los van het vuur af de goed uitgeknepen er in op.
    laat afkoelen tot het begint te geleren.
    Snijd de kip in stukjes.
  6. Meng met de , de crème fraîche, het en de (fijngehakt) tot een saus.
  7. Schep de kipstukjes erdoor.
    Schep de kipsalade in de bladerdeegbootjes.
  8. Giet de iets gebonden gelei erover.
  9. Laat het circa 3 uur opstijven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn en mayonaise kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en mayonaise
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg en mayonaise
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg en mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
14 kcal
0%56 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kipsaladebootjes