Verwarm de oven voor op 2oo graden.
Laat de plakjes ontdooien en bekleed er 12 bootvormige bakvormpjes mee, Snijd het overhangend deel eraf.
Prik enkele gaatjes in de bodem.
Leg op de deegbodems bakpapier.
Bedek dit met de blindvulling, dus de gedroogde peulvruchten.
Bak de bootjes in het midden van de oven in circa 20 minuten.
Verwijder de blindvulling.
Laat de bootjes afkoelen en klop ze uit de vormpjes.
Kook de kipfilet in 3 deciliter met de , de , het en zout(1 stuk) en peper(1 stuk) in circa 15 minuten op laag vuur gaar.
Week de gelatine(3 blaadjes) circa 5 minuten in ruim koud water(3 deciliter).
Schep de kip uit de bouillon en laat de kip afkoelen.
Zeef de bouillon 2 keer boven een kom met een vochtige doek.
Breng 2 deciliter bouillon met de witte wijn(0.5 deciliter) aan de kook.
Los van het vuur af de goed uitgeknepen gelatine(3 blaadjes) er in op.
laat afkoelen tot het begint te geleren.
Snijd de kip in stukjes.
Meng met de mayonaise(1.5 deciliter), de crème fraîche, het citroensap(0.5 theelepels)(1 theelepel) en de dragon(1 theelepel) (fijngehakt) tot een saus.
Schep de kipstukjes erdoor.
Schep de kipsalade in de bladerdeegbootjes.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
wijn en mayonaise kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en mayonaise
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg en mayonaise
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg en mayonaise
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en wijn
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
Vis
gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.