Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tropical burgers (Surinaams) recept
Tropical burgers (Surinaams) recept

Tropical burgers (Surinaams)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng het gehakt met alle ingrediŽnten (behalve de olijfolie) goed door elkaar tot je een samenhangend geheel krijgt. Verdeel het gehakt in 4 gelijke delen en vorm er ovale schijven van (de vorm van de broodjes). Bak de schijven in olijfolie bruin en gaar. Breng het sinaasappelsap met de Spaanse peper aan de kook. Als het kookt, de mango toevoegen en even meekoken. Maizena met wat water (of extra sinaasappelsap) aanlengen en langzaam onder voortdurend roeren toevoegen aan de saus. Beleg de broodjes met wat sla en gedroogde uitjes (ca halve eetlepel per broodje). Leg hier de burgers op en schep er de saus overheen, Garneer af met plakjes mango. Tip 1: Je kunt de saus ook koud gebruiken endus een dag eerder klaarmaken. Tip 2: Voor een milder en minder pittig gerecht, kun je de rode peper achterwege laten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tropical burgers (surinaams) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven