Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zalmmousse recept
Zalmmousse recept

Zalmmousse


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de gelatine in een kom met ruim koud water weken. Bekleed een schaal met een doorsnede van 16 cm met plastic-folie. Leg op de bodem enkele toefjes dille. Bekleed de schaal met de helft van de plakjes zalm. Pers de sinaasappel uit boven een steelpan en verwarm het zachtjes. Knijp de gelatine goed uit en roer het van het vuur af door het hete sinaasappelsap. Zet de steelpan in een bak met koud water en laat het in 2 minuten afkoelen tot lauwwarm. Snijd de rest van de zalm in kleine stukjes. Knip 3 takjes dille fijn. Roer in een kom de roomkaas en gelatinemengsel tot een glad mengsel. Roer de stukjes zalm, dille en peperbessen erdoor. Klop de slagroom stijf en schep het luchtig door het zalmmengsel. Schep het zalmmengsel in de schaal en strijk de bovenkant glad. Laat de mousse in de ijskast in 3 uur opstijven. Zet een platte schaal op de ronde schaal, keer het samen en laat de mousse op de platte schaal glijden. Verwijder voorzichtig het folie. Garneer het gerecht met dille.

Allergenen Informatie

Voor dit zalmmousse recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven