Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appelcompote met advocaat en meringue recept
Appelcompote met advocaat en meringue recept

Appelcompote met advocaat en meringue


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder de klokhuizen.
Snijd het vruchtvlees in stukken. Breng met 4-5 eetlepels poedersuiker, de vanillesuiker en 4-5 eetlepels water aan de kook.
Stoof afgedekt ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Roer door het appelmengsel en kook nog ca. 1 minuut. Roer de advocaat erdoorheen. Laat de compote afkoelen
Verdeel de helft van de compote over 4 oven schaaltjes (à ca. 200 ml inhoud) Roer de yoghurt glad en verdeel hem over de compote. Verdeel de overige compote eroverheen.
Klop de eiwitten stijf en klop er op het einde 60 gram poedersuiker doorheen, Verdeel de merinque over de schaaltjes en karamelliseer met de crème brûlée brander of kort onder de ovengrill.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appelcompote met advocaat en meringue recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven