Appelcompote met Calvados

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Spuitzak
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Schil de , snijd ze in kwarten en verwijder de klokhuizen.
  2. Snijd de in plakjes.
  3. Verwarm de appelplakjes met 2 eetlepels , de en 2 eetlepels in een pan.
    Laat afgedekt ca. 2 minuten stoven.
  4. Roer de maïzena glad met 2 eetlepels koud water.
  5. Roer de maïzena door de appelcompote en roer nog ca. 1 minuut rustig verder.
    Verdeel de compote over 4 ingevette ovenschaaltjes (ca. 250 ml inhoud en ca. 5 cm hoog, doorsnede 9 cm)
    Klop het eiwit stijf, voeg al kloppend geleidelijk 150 gram , 1 eetlepel en het amandelaroma toe.
  6. Klop tot de is opgelost.
  7. Spatel het erdoorheen.
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
  8. Schep het eiwitmengsel in een spuitzak met groot spuitmondje en verdeel het eiwitmengsel over de appelcompote.
  9. Bak het geheel ca. 10 minuten in de oven.
    Rooster het in een droge pan goudbruin.
    Strooi het over de desserts.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter om in te vetten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandel en amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter om in te vetten is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
179 kcal
8%716 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
25 g.
9%100 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appelcompote met Calvados