Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appelcrumble recept
Appelcrumble recept

Appelcrumble


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Vet de ovenschaal in met boter. Verdeel de kaneel en 75 gram suiker over de appelstukjes en leg dit op de bodem van de ovenschaal. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Maak het kruimeldeeg met het bakmeel en de rest van de suiker en de vanillesuiker, ei en boter en kneed er met de mixer een onsamenhangend plakkerig deeg van. Het deeg moet uit grote stukken bestaan en al het meel moet worden opgenomen. Leg het kruimeldeeg over de appelstukjes wel zo dat alle stukjes zijn bedekt met deeg. Bak de appelschotel in de oven in 40 minuten gaar zodat het deeg een goudbruin korstje krijgt. Lekker met een kopje koffie. Serveer de appelcrumble eens met een bolletje koffie-ijs. Je kunt met fruit varieren. Tuinfruit zoals bessen of ontpitte kersen is ook heerlijk.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appelcrumble recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Appelcrumble heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Dit is echt een heerlijk recept voor appelcrumble! Mijn tip: probeer dit ook eens met pitloze druiven! Dat is ook erg lekker!
    Anne gaf dit recept op 15 augustus 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven