Appelcrumble

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes.
  2. Vet de ovenschaal in met .
  3. Verdeel de en 75 gram over de appelstukjes en leg dit op de bodem van de ovenschaal.
  4. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  5. Maak het kruimeldeeg met het en de rest van de en de , en en kneed er met de mixer een onsamenhangend plakkerig deeg van.
  6. Het deeg moet uit grote stukken bestaan en al het meel moet worden opgenomen.
  7. Leg het kruimeldeeg over de appelstukjes wel zo dat alle stukjes zijn bedekt met deeg.
  8. Bak de appelschotel in de oven in 40 minuten gaar zodat het deeg een goudbruin korstje krijgt.
  9. Lekker met een kopje koffie.
  10. Serveer de appelcrumble eens met een bolletje koffie-ijs.
  11. Je kunt met fruit varieren.
  12. Tuinfruit zoals bessen of ontpitte kersen is ook heerlijk.
25
25
25

Variaties op Appelcrumble

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Appelcrumble
VariatieAantalGang
Appelcrumble5Nagerechten
Blauwe bessen - appelcrumble1Taart en gebak
Appelcrumble met kaneelijs1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Appelcrumble heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Dit is echt een heerlijk recept voor appelcrumble! Mijn tip: probeer dit ook eens met pitloze druiven! Dat is ook erg lekker!
Anne 15 augustus 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
480 kcal
24%2880 kcal
Vetten
26 g.
37%156 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
48 g.
18%288 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
30 g.
33%180 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appelcrumble