Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocolade-koffiesoufflé recept
Chocolade-koffiesoufflé recept

Chocolade-koffiesoufflé


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 175 graden C. Doe de chocola, boter, 100 gram poedersuiker en de oploskoffie in een (au bain marie) pan. Zet de pan in een pan met kokend water en laat de chocolade en boter al roerend smelten. Laat dit mengsel iets afkoelen. Klop de eidooiers met de likeur door het chicolademengsel. Klop in een kom de eiwitten stijf, zeef de rest van de poedersuiker en de maïzena over de eiwitten en klop het geheel nog even door. Spatel het chocolademengsel luchtig door de eiwitten en schep het in de soufflévormpjes. Bak de soufleetjes in het midden van de voorverwarmde oven in 20 minuten gaar. Laat ze iets afkoelen. Lekker met een bolletje walnoten-, mokka- of slagroomijs erbij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chocolade-koffiesoufflé recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven