Chocolade mousse
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Chocolademousse recepten
- Bereiden
- Kookboek van nandy
- 3 reviews
Keukenspullen
- Magnetron
Bereidingswijze
- Chocola klein maken en met 1 eetlepel water smelten in de magnetron (± 1 minuut), door roeren en dan de boter erbij, weer in de magnetron (± 1 minuut) weer door roeren (A)
Eieren scheiden (eiwit in een bak, eigeel in een bak + de suiker)
Kloppen:
Eerst het eiwit kloppen (stijf) (B).
Slagroom kloppen (C).
Eigeel kloppen tot het licht geel is (D).
Bij elkaar A + D (mixen).
Dan C + B er door scheppen.
Ook lekker om te maken
Variaties op Chocolade mousse
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Chocolade mousse | 4 | Nagerechten |
Chocolade mousse van toblerone | 1 | Nagerechten |
Aardbeien-chocolade mousse | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade en chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade en chocolade
- suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade en chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei, eieren, eieren
- chocolade, boter, chocolade, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade en chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade en chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, boter, slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade en chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (3)
Chocolade mousse heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 3 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 863 kcal | 43% | 5178 kcal |
Vetten | 77 g. | 110% | 462 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 28 g. | 10% | 168 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |