Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocolade mascarponecrème recept
Chocolade mascarponecrème recept

Chocolade mascarponecrème


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zet een steelpannetje op laag vuur, doe hier 4 eetlepels water in en smelt daarin rustig de chocolade. Neem hem tijdig van het vuur en roer er de koffielikeur doorheen.
Splits de eieren en doe de dooiers in een kom. De eiwitten gebruiken we niet.
Klop de dooiers even los. Voeg de mascarpone, de vanillesuiker en de rietsuiker toe en klop dit door met de handmixer in de laagste stand. Voeg de gesmolten chocolade toe en klop nog eens rustig door totdat je een egaal mengsel hebt.
Plaats dit 1 uur in de vriezer. De crème begint dan aan de rand te bevriezen. Roer hem nog eens door zodat het bevroren gedeelte zich mengt met het nog vloeibare deel. Serveer in coupes en garneer met een toefje slagroom of wat chocoladekorrels.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chocolade mascarponecrème recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven