Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocolade-sinaasappelmousse met bitterkoekjes recept
Chocolade-sinaasappelmousse met bitterkoekjes recept

Chocolade-sinaasappelmousse met bitterkoekjes


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Meng de maizena met 3 eetlepels sinaasappelsap en roer het tot een egaal papje. Doe de rest van de sinaasappelsap en de suiker in een steepan en breng deze aan de kook. Laat het mengsel ong. 1 minuut zachtjes doorkoken. Roer het maizenapapje door de sinaasappelsap en breng het al roerende weer aan de kook totdat het glanst en iets indikt. Voeg de chocolade toe en neem de pan van de warmtebron. Roer totdat de chocolade geheel gesmolten is. Dek de pan af met een stuk ingevet bakpapier om velvorming te voorkomen. Laat het chocolademengsel helemaal afkoelen en roer het regelmatig door. Klop de slagroom stijf en schep deze door het afgekoelde chocolademengsel. Verdeel de bitterkoekjes over 6 dessertschaaltjes of hoge glazen. Verdeel de chocolademousse over de schaaltjes, dek ze af en zet ze 3 uur in de koelkast.

Serveersuggesties

Garneer de desserts eens met gehakte walnoten of een schijfje sinaasappel.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chocolade-sinaasappelmousse met bitterkoekjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven