Chocolade-sinaasappelmousse met bitterkoekjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Chocolademousse recepten
- Bereiden
- Kookboek van suzan
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Meng de met 3 eetlepels en roer het tot een egaal papje.
- Doe de rest van de en de suiker in een steepan en breng deze aan de kook.
- Laat het mengsel ong. 1 minuut zachtjes doorkoken.
- Roer het maizenapapje door de en breng het al roerende weer aan de kook totdat het glanst en iets indikt.
- Voeg de chocolade toe en neem de pan van de warmtebron.
- Roer totdat de chocolade geheel gesmolten is.
- Dek de pan af met een stuk ingevet bakpapier om velvorming te voorkomen.
- Laat het chocolademengsel helemaal afkoelen en roer het regelmatig door.
- Klop de stijf en schep deze door het afgekoelde chocolademengsel.
- Verdeel de over 6 dessertschaaltjes of hoge glazen.
- Verdeel de chocolademousse over de schaaltjes, dek ze af en zet ze 3 uur in de koelkast.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Chocolademousse met bitterkoekjes420m
-
Recept
Mascarpone-frambozenroom met bitterkoekjes voor buffet415m
-
Recept
Witte chocolade/sinaasappelmousse445m
-
Recept
Advocaattiramisu met bitterkoekjes422u
-
Recept
Gegrilde perziken met bitterkoekjes45m
-
Recept
Bitterkoekjes met pistache vulling420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
- poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade
- pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade en bitterkoekjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena en poedersuiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 373 kcal | 18% | 2238 kcal |
Vetten | 28 g. | 40% | 168 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 20 g. | 7% | 120 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |