Chocoladefondue

Ingrediënten

+ -
print

Om te dippen:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Magnetron
  • Pan
  • Grote schaal

Bereidingswijze

  1. Breek de in stukjes boven een pan of magnetronschaal.
  2. Smelt de au bain Marie met de pan in een grote pan heet water of in de magnetron.
  3. Niet te snel.
  4. Steeds doorroeren.

    Als het gesmolten is, de room erdoor roeren en weer even verwarmen, zodat het lekker smeuïg is.

    Snijd de eierkoeken en in kleine stukjes.
  5. Leg de koekjes en op een grote schaal.
  6. Snijd het fruit in stukjes en leg dat op een andere schaal.

    Doop de stukjes fruit met een vorkje in de fondue en smullen maar.

    Voor een nog feestelijker geheel kunt u ook een chocoladefontein huren/ kopen.
  7. Hiervoor doet u dan geen , maar zonnebloemolie door de .
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Chocoladefondue

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Chocoladefondue
VariatieAantalGang
Chocoladefondue3Kinderen
Chocoladefondue 21Kinderen
Misdadige lekkere chocoladefondue1Sauzen en marinades

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade en cake
  • aardbeien en ananas past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in chocolade en cake
  • chocolade en roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in noten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade en cake kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom en roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (8)

Chocoladefondue heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 8 recensies
RESET

Op wleke instelling moet de magnetron?
Inda 18 februari 2015
Zeer goed resultaat verkrijg ik met donkere Belgische chocolade Callebaut callets (53,8% cacao). Zak van 2,5 kg is 3 jaar houdbaar.
Dirk 6 december 2013
Moet De chocola op heet water? Of hoeft dat niet?
30 november 2013
Ik wil chocolade fondue maken met chocolade uiteraard, maar kan dat ook zonder room? We hebben alleen een spuitbus slagroom thuis.
Tess 9 mei 2013
Lange vingers zijn ook zeer lekker bij chocoladefondue. Ik doe het zelf altijd met 2 pure en 2 melk chocoladerepen. Wij hebben een fontein en daar moet olie(?!) bij en geen room. Wij dippen ananas, ma... Lees reactie
Joop 18 januari 2013
Smeltdruppels zijn erg duur! Na de Sinterklaas/Paas etc. feesten, kun je heerlijke chocolade kopen tegen enorme korting :-) voor chocoladekoekjes, sauzen, fondue :-)
Sylvia 12 januari 2013
Ik gebruik gewoon smeltchocolade van die druppels. Moet daar ook room door heen?
Linda 24 december 2012
Heeft u een tip welke chocolade het lekkerst is
jj33 25 december 2010

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
693 kcal
34%2772 kcal
Vetten
41 g.
58%164 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
54 g.
20%216 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocoladefondue