Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Schuif een bakplaat in de oven en verwarm de oven voor tot 200 graden
    vet een soufflé schaal (nhoud ca 1/2 liter0 in met .
    Smelt de chocolade met de au bain marie.
  2. Klop de eidooiers en suiker in een grote kom tot het mengsel bleekgeel en schuimig is.
    Meng de met 1 eetlepel .
    Verhit de resterende in een pan, voeg het maizenapapaje toe en breng het mengsel aan de kook.
  3. Laat het 1 minuut koken tot het is ingedikt.
    Neem de pan van het vuur en roer het mengsel van - met de gesmolten chocolade door het eimengsel en meng alles goed.
    Klop de eiwitten in een vetvrije kom met de mixer stijf.
    Schep een lepel eiwit door het chcolademengsel (om het losser te maken) en spatel er dan de rest voorzichtig door.
    Schep het mengsel in de schaal en zet deze op de verwarmde bakplaat.
  4. Bak de soufflé 35 minuten tot hij goed is gerezen.
  5. Bestuif de soufflé met en serveer direct.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Chocoladesoufflé

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Chocoladesoufflé
VariatieAantalGang
Chocoladesoufflé1Nagerechten
Chocoladesoufflee met vanillesaus en mango1Nagerechten
Luxe chocoladesouffles1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena en poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
504 kcal
25%2016 kcal
Vetten
28 g.
41%112 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
27 g.
10%108 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocoladesoufflé