Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Crème brûlée met warme kersen recept
Crème brûlée met warme kersen recept

Crème brûlée met warme kersen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor tot 125 graden celsius. Roer de slagroom door de melk en klop met een garde, 75 gram suier, de vanillesuiker, de eieren en de eidooiers er doorheen.
Zet 4 platte ovenvaste vormpjes in de braadslede en giet de crème erin.
Giet heet water in de braadslede zodat de vormpjes voor 2/3 in het water staan. Schuif de braadslede in de oven en laat de crème ca. 1 uur stollen. Haal uit de oven, laat afkoelen en zet minimaal 6 uur in de koelkast.
Was de sinaasappel met heet water en rasp de schil eraf.
Pers de sinaasappel. Laat de kersen uitlekken en vang het sap op.
roer de maizena door 2 eetlepels sap en breng de rest van het sap met 25 gram suiker, de sinaasappelsap en de sinaasappelrasp aan de kook. Roer het maizenamengsel erdoor en laat ca 2 minuten koken op laag vuur. Spatel de kersen erdoor.
Bestrooi de vormpjes voor het serveren elk met 1 theelepel suiker.
Laat onder de grill of met behulp van de crème brûlëebrander karameliseren. Serveer met de warme kersensaus.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit crème brûlée met warme kersen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven